Alakformálás

 2011.04.11. 22:10

 Lapos has project!

 

Bizony-bizony közeledik a nyár, de nem késő, hogy belekezdj egy haslaposító diétához! Egész télen raktároztunk, de most ideje letornázni a felszedett felesleges kilókat. Takargatnod kell a hasadat a strandon?! Van egy jó hírem, néhány rossz szokás elhagyásával napok alatt karcsúbbá varázsolhatod a derekadat!    

                       Sajnos a genetikailag meghatározott testi adottságainkból adódóan nem lehet mindannyiunknak lapos és feszes hasa. Ugyanis akinek a haskörnyéki területek a legfőbb zsírraktárai, csak akkor fog teljesen zsírtalan pocakkal büszkélkedni, ha minden zsírt leégetett magáról. Viszont a vészesen alacsony testzsírszázaléknak rengeteg egészségre káros következménye van, mint például a rendszertelen menstruáció vagy a meddőség.
Viszont pár rossz szokás elhagyásával lapos hasat varázsolhatsz magadnak rövid idő alatt. 
Íme néhány tipp:


Igyál több vizet! Ha dehidratált vagy,a sejtjeid több vizet kötnek meg az ételekből és italokból amiket a nap folyamán fogyasztasz, így felpuffadsz-ez akár kilókban is mérhető testsúlytöbbletet eredményezhet! Viszont a bőséges folyadékfogyasztás elősegíti az emésztést, így ha többet iszol, könnyebben mondhatsz búcsút a nem kívánt kilóknak. Törekedj a napi két liter folyadékra, ami semmiképp nem kóla vagy más cukros üdítő. A folyadékfogyasztásod nagy része leginkább víz vagy ásványvíz legyen, mellé pedig igyál gyógyteákat és gyümölcsleveket.

Ne stresszelj! Egyértelmű: ha idegesek vagyunk, nassolunk. Ez pedig mint tudjuk egyenes út az elhízáshoz. A tudósok ráadásul megállapították, hogy a stressz hatására megnövekedett kortizolhormon kibocsátása arra ösztönözheti a szervezetet, hogy has környékén zsírokat tároljon. Éppen ezért a probléma gyökerét kell megszüntetni! Hasznos, ha megtanulsz pár meditációs gyakorlatot. Emellett nagyszerű feszültséglevezető a sportolás, például az aerobikedzés vagy csupán egy könnyű séta.

Egyél egy kis zsírt! Furán hangzik, de igaz! Sok fogyókúrázó elköveti azt a hatalmas hibát, hogy hirtelen minden zsírt megvonnak a szervezetüktől. Ám ez nagy tévedés! A szervezetnek szüksége van a zsírokra, ráadásul az éhezés következtében a test automatikusan zsírnak fogja elraktározni azt az ételt, amit legközelebb megeszel-ráadásul a nem kívánt területekre. A legfontosabb kulcsszó a: mértékletesség. A kiegyensúlyozott étrendet betartók tudják, a zsírok elmaradhatatlanok, ha azt akarjuk, hogy elmaradjanak testünkről a párnácskák.

Pihend ki magad! Ha kialvatlan vagy a szervezeted olyan hormonokat bocsát ki, melyek az étvágyadat fokozzák!

 Végül egy kis lista azokról az ételekről és italokról amelyekkel vigyázz, mert puffasztóak:

-alkoholok: egyértelmű, gondolj csak a sörhasakra

-konzervek: a tartósítószerek és a rengeteg só miatt ajánlott kerülni ezeket

-pattogatott kukorica

Néhány étel, amelyek elősegítik a laposabb pocakot:

-áfonya, spárga, görögdinnye, citrusfélék

A bejegyzés trackback címe:

https://kockahass.blog.hu/api/trackback/id/tr92818800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása